Informatie over roestvrijstaal onderhoud

RVS Onderhoud

Allereerst vinden we het belangrijk om uit te leggen dat RVS niet geheel onderhoudsvrij is en, als er niet tijdig gereinigd wordt, er wel degelijk roest kan ontstaan. Daarom geven we hier 3 tips voor het optimaal onderhouden van rvs.

1. Maak uw RVS product schoon na plaatsing. Het product is veelvuldig aangeraakt door vieze of vette handen en zullen vlekken achterlaten op het rvs. Door direct na plaatsing met een lauw warme doek het rvs te reinigen voorkom je dat aanwezige vlekken later moeilijker uit te wissen zijn en zo voorkom je dat intensievere reiniging niet nodig is. 

2. Haal maandelijks een (warme) doek over het RVS. Voor een langdurig mooie uitstraling en voorkomen van dofheid adviseren wij een maandelijkse onderhoudsbeurt aan het rvs. Een lauwwarme doek is genoeg om vetvlekken, stof en andere vuilresten weg te halen. Zo voorkom je diepe vervuiling en corrosie. Zijn er na verloop van tijd toch hardnekkig vlekken ontstaan, overweeg dan om een rvs reiniger aan te schaffen en hiermee het rvs af te nemen. Wij werken met Sir John, maar tegenwoordig vindt u in veel warenhuizen al een goedkope rvs reiniger.

3. Herstel krassen in het RVS door licht schuurwerk. Als u rvs in huis neemt zullen er ongetwijfeld krassen of beschadigingen ontstaan. Hier ontkomt u niet aan. Om krassen weg te werken of minder zichtbaar te maken kunt u door licht opschuren in de slijprichting een groot verschil maken. Gebruik hiervoor schuurvlies met een fijne korrel. Zijn de krassen of beschadigingen te diep dan is het verstandig deze mechanisch te laten wegwerken. Doe dit vooral niet zelf.